Udruženje vaspitača grada Novog Sada  u saradnji sa Predškolskom ustanovom  „Radosno detinstvo“ iz Novog Sada kao učesnikom u projektu  i mnogobrojim institucijama realizuje ekološki  projekat „Da bi dete raslo zdravo, treba mu drvo zeleno i pravo“.

Opšti cilj projekta je razvijanje ekološke svesti i proširivanje znanja o očuvanju životne sredine kod dece, kako bi deca izrasla u odgovorne, kompetetne i ekološki svesne osobe koje će brinuti o svom gradu i svojoj planeti Zemlji.

Kroz projekat se planira  uključivanje dvesta mališana  u veći broj aktivnosti (ekološke edukativne radionice, likovne radionice, sportske radionice, ekološki izlet  u „Kamenički park“ , eko patrole, kviz, sajam dečijih radova – crteža, prodajna izložba  eko vrećica sa nagrađenim motivima mališana, zatvarajuća konferencija projekta i konferencija za novinare).

Projekat se realizuje u periodu od 20. maja do 31. oktobra 2017. godine, a aktivnosti će se realizovati u tri novosadska vrtića: u vrtiću „Leptirić“  ul. Braće Krkljuš 15, vrtiću „Petar Pan“, ul. Janka Čmelika 87 i vrtiću „Svitac“, ul. Stojana Novakovića bb.

Uključite se i vi, budite deo zdravog projekta.

Pesma „Zdravo drvo“-tekstopisac pesme  Olivera Koledin, kompozitor i aranžer Danilo Grbić-preuzmi»