Udruženje vaspitača Novog Sada prijavilo je tri rada na Naučno stručnu konferenciju međunarodnog karaktera u organizaciji Balkanskog saveza udruženja vaspitača koja će se održati na Ohridu od 18-20.09.2015.

Prvi rad: „Vilenjak u vrtiću“ je rad vrtića Vilenjak. Autori rada su Ivana Bogićević-vaspitač, Vesna Kragulj-vaspitač, Mirjana Mirosavljev-vaspitač, Draginja Mišić-vaspitač i Dijana Radojković-stručni saradnik pedagog. Koautor rada je Ljiljana Kardelis-glavni vaspitač.

Drugi rad: „Saradnja sa društvenom sredinom kao način življenja sa okruženjem“. Autor rada je Mirjana Đurđev-vaspitač i direktor PU „Radosno detinjstvo“ Novi Sad, a koautor Ljubica Popović-stručni saradnik pedagog.

Treći rad: „Učešće dece i odraslih u osmišljavanju i uređivanju sredine za igru, učenje i razvoj“ zajednički je projekat vrtića „Biberče“ iz Futoga i vrtića „Mrvica“. Autori rada su: Svetlana Bošnjak-glavni vaspitač vrtića „Biberče“, Sandra Škrbić-glavni vaspitač vrtića „Mrvica“, Ljubica Popović-stručni saradnik pedagog, Jelena Crnić-stručni saradnik psiholog, Mirjana Koričić-rukovodilac V PJ i Snežana Đumić-rukovodilac VIII PJ.